Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump a afirmat sâmbătă că se aşteaptă să fie arestat marţi, într-un caz al biroului procurorului districtual din Manhattan şi a cerut susţinătorilor săi să protesteze, potrivit unei postări făcută de acesta pe reţeaua Truth Social, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al procuraturii nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Trump a spus, fără a furniza dovezi, că ”scurgeri ilegale” de informaţii din biroul procurorului districtual din Manhattan au indicat că va fi arestat. El nu a detaliat care ar fi acuzaţiile.

”Scurgeri ilegale de la un birou al procurorului de district corupt şi extrem de politic din Manhattan... indică faptul că, fără a putea fi dovedită nicio crimă... de departe cel mai de frunte candidat republican şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marţea viitoare”, a scris Trump.

"Protestaţi, luaţi-ne naţiunea înapoi!" a maispus Trump, ai cărui susţinători au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA, pe 6 ianuarie 2021, pentru a încerca să răstoarne înfrângerea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a început la începutul acestui an să prezinte dovezi unui mare juriu care investighează o plată de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat personal şi reparator al lui Trump, a făcut-o starului porno Stormy Daniels în ultimele zile ale campaniei lui Trump din 2016.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, spune că a avut o aventură cu Trump cu un deceniu în urmă.

Trump a negat că aventura a avut loc.

Trump a fost preşedinte republican al SUA din 2017 până în 2021 şi a spus că va face o încercare de a reveni la Casa Albă în alegerile prezidenţiale din SUA din 2024.

Avocatul său Joseph Tacopina a declarat vineri seara că Donald Trump se va preda pentru a face faţă acuzaţiilor penale, dacă va fi pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.