Doi suedezi au fost inculpaţi luni de terorism, în urma unei explozii care a avariat, la începutul lui august, sediul Administraţiei fiscale la Copenhaga, au anunţat autorităţile daneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un atac împotriva Administraţiei fiscale este un atac împotriva noastră a tuturora (...). Parchetul consideră că acest caz este atât de grav, încât este vorba despre un act terorist şi că, prin urmare, pedeapsa trebuie să fie mărită”, a declarat, citat într-un comunicat, procurorul Lise-Lotte Nilas.

Potrivit parchetului, cei doi bărbaţi, în vârstă de 22 şi 23 de ani, au planificat atacul, au transportat cu o maşină la 6 augst şi apoi au detonat o bombă în faţa sediul Administraţiei fiscale din cartierul şic Østerbro,în nordul capitalei Daneze, în aceeaşi seară.

Faţada clădirii a fost sfârtecată, iar numeroase geamuri au fost sparte de suflul exploziei.

Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul deflagraţiei, dar nu au fost rănite.

Însă o persoană a fost atinsă în exteriorul clădirii, anunţau autorităţile atunci, fără să ofere alte informaţii.

O staţie a unui tren regional, la Nordhavn, în apropiere, a fost de asemenea avariată.

Danemarca, îngrijorată de o intensificare a unor reglări de conturi la vecinul său suedez, a introdus în noiembrie controale la temporare la frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.