Doi ruşi şi un ucrainean au încercat să intre cu forţa într-o fabrică de armament, în Albania, şi au rănit doi militari albanezi care încercau să-i oprească, anunţă Ministerul albanez al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre suspecţi a atacat paznicii, încercând să fotografieze fabrica Gramsh (cenru), în care este distrus armament nefolosit, a anunţat sâmbătă seara, într-un comunicat ministerul albanez.

”Încercând să scape de control, unul dintre cetăţăenii ruşi, identificat prin iniţialele M. Z., în vârstă de 24 de ani, a folosit un spray neuroparalizant împotriva a doi paznici” care supravegheau instalaţia, potrivit ministerului.

Tânărul a fost arestat după aceea.

Ceilalţi doi bărbaţi, un rus în vârstă de 33 de ani, identificat drept S. T., şi un ucrainean în vârstă de 25 de ani, identificat drept F. A., au fost arestaţi în apropierea instalaţiei.

Cei doi militari albanezi au fost conduşi la un spital, la Tirana, după ce au fost răniţi la ochi, anunţă ministerul.

Premierul albanez Edi Rama a anunţat că cei trei tineri sunt ”suspectaţi de spionaj”.

Membri ai Poliţiei Militare, ai serviciilor de informaţii şi de luptă împotriva terorismului au fost trimişi la faţa lşocului pentru a ancheta incidentul.

Albania este membră NATO din 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.