Doi agenţi din cadrul Poliţiei capitoliului au fost suspendaţi din funcţie, iar alţi 15 sunt vizaţi de o anchetă cu privire la comportamentul lor în timpul atacului sângeros de miercuri la Capitoliu, dezvăluie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia federală (FBI) încearcă să stabilească dacă aceşti bărbaţi au jucat vreun rol în desfăşurarea evenimentelor în Congres.

Comportamentul poliţiştilor este examinat de către agenţi federali, a declarat o sursă parlamentară pentru CNN.

Unul dintre poliţişti şi-a făcut un selfie, iar altul ar fi purtat o şapcă cu mesajul ”Make America Great Again” - sloganul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump şi dădea instrucţiuni manifestanţilor în interiorul Capitoliului.

Pentagonul - criticat din cauză că a întârziat, miercuri, să trimită Garda naţonală la incidente - a autorizat desfăşurarea a 15.000 de militari în capitala americană pentru a asigura securitatea în timpul cereminiei învestirii lui Joe Biden, la 20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.