Doi palestinieni au fost ucişi prin împuşcare luni de către forţe israeliene, în nordul Cisiordaniei ocupate, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul anunţă într-un scurt comunicat doi ”martiri”, ucişi prin împuşcare de ”ocupaţie” (Israel) la Nabluz, fără să-i identifice.

Armata israeliană a anunţat că a efectuat o operaţiune ”antiteroristă” la Nabluz, în care două persoane suspectate de ajutarea autorului unui atac, în martie, au fost reţinute.

”În timpul operaţiunii, un anumit număr de bărbaţi înarmaţi au tras către militari, care au ripostat deschizând focul. Persoanele atinse au fost identificate”, anunaţ armata într-un comunicat.

De la începutul anului, războiul israeliano-palestinian s-a soldat cu moartea a 90 de palestinieni, 15 israelieni şi unei ucrainence, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor surse oficiale palestiniene şi israeliene.

Acest bilanţ include, în partea palestiniană, combatanţi şi civili, inclusiv minori, iar de partea israeliană mai ales civili, inclusiv minori, şi doi membri ai minorităţii arabe.

Sâmbătă, trei israelieni au fost răniţi într-un atac cu o maşină, în Cisiordania, un teritoiu ocupta de Israel din 1967.

Presupusul autor al atacului a fost ucis de către militari.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte, poliţia israeliană a ucis prin împuşcare un arab israelian care i-a luat arma unui poliţist, acuză ea, şi a tras cu ea în Vechiul Oraş, la Ierusalim, un sector ocupat şi anexat de către Israel.

Familia tânărului contestă versiunea poliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.