Două persoane au fost ucise, iar alte două rănite într-un bar, la Sandviken, la 162 de kilometri nord-vest de Stockholm, anunţă poliţia vineri, un ultim episod al unui val de violenţe sângeroase în Suedia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 20 de ani, iar altul în vârstă de 70 de ani, au murit vineri din cauza rănilor pe care le-au suferit în acest atac armat care a avut loc joi seara, la un pub, în Sandviken, precizează poliţia.

”Credem că o persoană a fost luată drept ţintă şi că celelalte trei persoane se aflau la faţa locului din diverse motive, fără vreo legătură cu ceea ce s-a întâmplat”, a declarat agenţiei suedeze de presă TT un purtăror de cuvânt al poliţiei, Magnus Jansson.

Presupusa ţintă este unul dintre cei doi bărbaţi morţi, a adăugat el.

Nicio arestare nu s-a operat, anunţă poliţia, care precizează că nu ştie dacă celelalte victime sunt patroni sau angajaţi ai pubului.

Pubul anunţă pe Facebook că rămâne închis în weekend.

Rivalităţile între bande infracţionale au devenit o problemă tot mai importantă înh Suedia, care înregistrează o creştere a numărului atacurilor armate la volan, al atentatelor cu bombă şi grenadă.

Suedia a înregistrat de la începutul acestui an 261 de atacuri armate, soldate cu 36 de morţi şi 73 de răniţi.

În septembrie, un băiat în vârstă de 13 ani a fost găsit împuşcat în cap, într-o pădure, în apropiere de locuinţa sa, în apropiere de Stockholm.

Procurorul Lisa dos Santos a declarat joi că moartea băiatului este un exemplu înfiorător al ”violenţei grosolane şi complet nesăbuite a gangurilor”.

Aceste violenţe sunt alimentare de rivalităţi cu privire la droguri şi armament între două bande rivale, conduse de către un bărbat cu dublă cetăţenie, turcă şi suedeză, care trăieşte în Turcia, şi fostul său locotenent.

Guvernul suedez de centru-dreapta a consolidat legislaţia luptei împotriva infracţionalităţii gangurilor, iar şeful poliţiei suedeze Anders Thornberg a acuzat luna aceasta faptul că războiul dintre ganguri a provocat un val de vioenţe ”fără precedent” în acestă ţară scandinavă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.