Cel puţin două persoane au murit luni seara în cutremurul cu magntudinea 4,0 de pe Insula turstică Ischia, în largul oraşului Napoli, în sudul Italiei, iar salvatori depuneau marţi eforturi să scoată dintre dărâmături doi copii în viaţă şi alte persoane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O femeie în vârstă a murit la Casamicciola, în nordul insulei, ucisă de bucăţi de moloz ale unei biserici, potrivit Protecţiei Civile.

Presa scrie că trupul altei femei a fost văzut între ruinele casei ei, care s-a surpat.

Către ora locală 4.00 (5.00, ora României), pompieri l-au salvat pe Pasquale, un bebeluş în vârstă de şapte luni, pe care l-au scos plângând, dar în viaţă, dintre derâmături după mai multe ore de efort.

Salvatorii continuau să sape căutarea fraţilor săi, cu care puteau să comunice, potrivit Prefecturii din Napoli.

Presa scrie că cei doi copii - în vârstă de patru şi şapte ani - s-au refugiat sub un pat, iar cel mai mare se află în contact, la telefon, cu salvatorii. Mama lor însărcinată, nevătămată, a dat alerta, iar tatăl lor a fost salvat către ora locală 2.30 (3.30, ora României).

Pagubele se concentrează în principal în două mici comune de pe coasta de nord a insulei - Casamicciola şi Lacco Ameno, vecine. Mai multe imobile s-au surpat, iar multe clădiri aveau scăpături ameninţătoare.

Aproximativ 25 de persoane au fost rănite, majoritatea uşor.

Cutremurul a avut loc la ora locală 20.57 (21.57, ora României). Epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, la nord-vest de insulă. Seismul, evaluat iniţail la magnitudinea de 3,6 de institutul de geofizică, a fost revizuit la 4,0 luni seara.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin 15 replici minore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.