Miniştrii de Externe ai Austriei şi Belgiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după ce au participat, la începutul săptămânii, la o reuniune la Luxemburg, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austriacul Alexander Schallenberg şi belgiana Sophie Wilmes au stat alături la un mic dejun în grup, la reuniunea de luni.

“Există suspiciunea că Schallenberg s-a infectat la reuniunea miniştrilor de Externe, luni, la Luxemburg”, a declarat o reprezentantă a ministrului austriac, precizând că Schallenberg nu are simptome.

Wilmes a anunţat, sâmbătă, că a fost testată pozitiv, la o zi după ce s-a autoizolat, având simptome asociate coronavirusului. “Probabil contaminarea a avut loc în familie, având în vedere precauţiile din afara casei”, a notat ea pe Twitter.

Vineri, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a fost testat negativ. Şi ministrul francez Jean-Yves Le Drian a fost testat negativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.