Diplomaţi ruşi şi americani au discutat despre situaţia din estul Ucrainei, potrivit Kievului, a anunţat marţi adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass, pe fondul unor noi tensiuni între Moscova şi Kiev, care anunţă că doi militari au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Donbas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a dat asigurări luni, după ce NATO, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite şi-au reiterat susţinera faţă de Kiev, că o comasare a unor trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina nu constituie vreo ameninţare la adresa cuiva.

Washingtonul a cerut Moscovei explicaţii cu privire la aceste ”provocări, a anunţat luni Departamentul de Stat american.

Forţe guvernamentale ucrainene luptă împotriva unor rebeli proruşi în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, din 2014, un război soldat cu aproximativ 14.000 de morţi.

Armata ucraineană a anunţat marţi că doi membri ai forţelor ucrainene au fost ucişi în ultima zi în estul Ucrainei.

LONDRA, ÎNGRIJORATĂ

Pe de altă parte, premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat îngrijorarea faţă de activităţi militare ruseşti în Peninsula ucraineană Crimeea şi la frontiera cu Ucraina, într-o convorbire la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

”Premierul a reiterat susţinerea de nezdruncinat a Regatului Unit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a anunţat într-un comunicat Downing Street, numărul 10.

Johnson ”şi-a exprimat solidaritatea cu Guvernul preşedintelui Zelenski împotriva acestor activităţi destabilizatoare şi a salutat abordarea Ucrainei”, anunţă Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.