Doi marinari au fost răniţi, la Marea Neagră, în explozia unei mine de care s-a lovit o comercială, un vrachier care naviga sub pavilionul Panama către un port ucrainean de pe Dunăre, pentru a încărca cereale, anunţă joi grănicerii ucraineni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O navă civilă care naviga sub pavilionul panamez a explodat pe o mină inamică la Marea neagră”, anunţă într-un comunicat grănicerii ucraineni.

”Vrachierul se ducea într-un port pe Dunăre, pentru a încărca cereale”, precizează ei.

Nava a pierdur controlul, iar un incendiu a izbucnit la bord după impact, potrivit grănicerilor.

Remorchere au fost trimise către navă, pentru a o aduce într-un port.

”Doi marinari au fost răniţi. Unul dintre ei a fost îngrijit la faţa locului, iar celălalt a fost transportat la cel mai apropiat spital, în vederea unui examen mai aprofundat. Starea sa de sănătate este satisfăcătoare”, anunţă grănicerii.

Ucraina şi-a putut exporta cerealele pe la Marea Neagră - timp de aproape un an - în baza unui acord cu Rusia, din care Moscova s-a retras în iulie, denunţând sancţiuni impuse de Occident vizând propriile vânzări de produse agricole.

Autorităţile ucrainene au continuat să-şi exporte producţia după ce a deschis un culoar maritim, însă la un nivel inferior faţă de cel din timpul Acordului de la Istanbul.

Rusia a atacat în mai multe rânduri, în ultimele luni, infrastructuri portuare în sudul Ucrainei şi pe Dunăre - altă cale comercială  a agriculturii ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.