Ministerul francez de Externe anunţă luni că doi francezi au fost răniţi într-un atentat cu o maşină, la Ra'anana, un oraş situat la nord de Tel Aviv, în contextul marcării a 100 de zile de Război în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O femeie a fost ucisă, iar cel puţin alte 17 persoane au fost rănite în acest atentat cu maşina, în centrul Israelului.

”Franţa condamnă cu cea mai mare fermitate atacul terorist care s-a soldat cu un mort şi 17 răniţi, inclusiv mai mulţi copii, azi (luni), la Raanana. Nimic nu justifică terorismul”, deplânge într-un comunicat Ministerul francez de Externe.

”Franţa le urează o însănătoşire grabnică răniţilor. Ea asigură Israelul de solidaritatea sa în această încercare”, subliniază Quai d'Orsay.

Consulatul General al Franţei la Tel Aviv este ”deplin mobilizat”, anunţă ministerul.

O femeie a fost ucisă, iar alte 17 persoane au fost rănite în acest atentat, au anunţat serviciile de salvare şi poliţia israeliene.

Poliţia anunţă că a arestat doi suspecţi palestinieni.

Şase copii au fost spitalizaţi, anunţă serviciile medicale.

Oraşul Raanana a fost teatrul unui atac în mai multe faze, scrie presa israeliană.

Potrivit primelor elemente, doi bărbaţi au încercat mai întâi să fure o maşină, după ce au înjunghiat o femie care se afla la volan.

Ei au intrat, apoi, cu maşina, în pietoni în mai multe locuri.

Imagini filmate la faţa locului de AFP surprind o maşină încastrată într-un lampadar, în apropierea unei staţii de autobuz.

Aceste imagini confirmă versiunea avansată de poliţia israeliană, prezentată de ziarul Haaretz, potrivit căreia şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului după care a folosit cel puţin alte două maşini pentru a face noi victime.

Circumstanţele atacului erau în continuare neclare, însă informaţii furnizate de către victime vorbesc despre violenţa atacului.

Femeia care a murit din cauza rănilor avea aproximativ 70 de ani.

Spitalul Meir din Kfar Saba a anunţat că această femeie ”rănită, internată într-o stare critică, a decedat din cauza rănilor, în pofida unor eforturi de reanimare”.

Doi dintre răniţi se aflau în stare gravă.

Quai d’Orsay a precizat despre cei doi răniţi francezi că este vorba despre ”tineri compatrioţi”.

Poliţăia israeliană a anunţat rapid că a arestat doi suspecţi palestinieni originari din regiunea Hebron, în Cisiordania.

Şeful poliţiei israeliene, Kobi Shabtai, a declarat presei, la faţa locului, că ”cei doi autori ai atacului (au) o legătură de rudenie, (sunt) rezidenţi din teritorii (pesltiniene), veniţi în mod ilegal” la faţa locului atacului.

Serviciul israelian de informaţii interne Shin Beth a anunţat într-un comunicat că îi interoga pe cei doi suspecţi - în vârstă de 25 şi 44 de ani.

Bărbatul mai tânăr ar fi nepotul celulalt bărbat. El a fost arestat după ce a fugit de la faţa locului.

Bărbatul mai în vârstă a fost arestat după ce a furat trei maşini.

Cei doi bărbaţi au fost înscrişi pe o listă neagră, după ce au intrat în mod ilegal în Israel în mai multe rânduri, înaintea acestui atac, scrie Times of Israël.

Comandantul districtului central al poliţiei Avi Bitton a declarat Haaretz că o anchetă continuă în vederea căutării unor eventuali complici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.