Doi bărbaţi sunt acuzaţi de crimă în urma schimbului de focuri din apropierea mitingului pentru victoria la Super Bowl din Kansas City, Missouri, care a ucis o persoană şi a rănit alte peste 20, inclusiv suspecţii, într-o ceartă legată de contactul vizual, au anunţat marţi procurorii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestările lor - unul a fost inculpat marţi, iar celălalt pe 17 februarie - au ridicat la patru numărul suspecţilor urmăriţi penal în cazul împuşcăturilor care au avut loc Valentine's Day. Doi adolescenţi au fost reţinuţi săptămâna trecută şi acuzaţi ca minori în instanţa de familie de infracţiuni cu arme de foc şi de opunere la arestare.

Procurorii au declarat că vor încerca să îi acuze şi pe cei doi minori ca adulţi şi că ancheta continuă.

Ultimii doi suspecţi, identificaţi ca fiind Dominic Miller, în vârstă de 18 ani, din Kansas City, şi Lyndell Mays, în vârstă de 23 de ani, din suburbia Raytown, sunt acuzaţi fiecare de crimă de gradul doi, două capete de acuzare de acţiune criminală armată şi un capăt de acuzare de utilizare ilegală a unei arme.

O relatare a vărsării de sânge reconstituită de martori şi înregistrări video a stabilit că violenţele au început atunci când Mays şi un grup de indivizi care l-au confruntat "au început să se certe cu privire la motivul pentru care se holbau unul la altul", a declarat poliţia într-o declaraţie sub jurământ depusă împreună cu acuzaţiile.

"Potrivit înregistrărilor din instanţă, inculpaţii au participat la paradă şi un miting pentru Super Bowl pe 14 februarie 2024 şi erau înarmaţi cu arme de foc", a precizat Parchetul din comitatul Jackson într-o declaraţie separată.

Acesta a adăugat: "A avut loc o altercaţie verbală şi au izbucnit focuri de armă fără să ţină cont de miile de alte persoane din zonă".

La o scurtă conferinţă de presă în care a anunţat acuzaţiile, procurorul Jean Peters Baker a declarat că ancheta a arătat că violenţele au pornit de la o ceartă între Mays şi o altă persoană care îi era străină.

Baker a declarat reporterilor că cearta lor "a escaladat foarte repede", Mays scoţând un pistol, urmat de alte persoane din apropiere care "aproape imediat" şi-au scos armele.

În timp ce atât Mays, cât şi Miller sunt acuzaţi de crimă, Baker a declarat că dovezile arată că un glonţ tras din arma lui Miller a fost cel care a lovit-o şi a ucis-o pe Elizabeth Lopez-Galvan, în vârstă de 43 de ani, o personalitate radiofonică.

Poliţia a declarat anterior că aceasta a fost una dintre cele 23 de persoane lovite de focurile de armă, inclusiv cel puţin nouă copii, dar documentele depuse în instanţă împotriva lui Mays ridică numărul total de victime cunoscute ale împuşcăturilor la 25, inclusiv Lopez-Galvan.

Condamnarea pentru crimă de gradul doi în Missouri se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 30 de ani sau pe viaţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.