Măsura arestării preventive a doi apropiaţi ai lui Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg ucis joi seara de poliţie, a fost ridicată duminică, ”în absenţa unor elemente care să-i incrimineze în acest stadiu”, a anunţat Parchetul Parisului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestarea preventivă a unui număr de patru membri ai familiei sale a fost ridicată sâmbătă, din acelaşi motiv.

O singură arestare preventivă continua duminică, a precizat aceeaşi sursă pentru Reuters.

Atacul armat într-o piaţă de Crăciun, în centrul Strasbourgului, marţi seara, s-a soldat cu patru morţi. 

O persoană se află în stare de moarte cerebrală, iar alte 11 persoane au fost rănite în atac, unele grav.

Tatăl lui Cherif Chekatt a declarat la France 2, după ce a fost eliberat, că s-a aflat în contact cu fiul său cu trei zile înainte de fapte şi că acesta era ”pe mesagerie” în timpul fugii sale, relatează AFP.

”Dacă mi-ar fi vorbit despre acest plan, l-aş fi denunţat poliţiei, iar aşa nu ar fi omorât pe nimeni şi nu ar fi fost ucis”, a declarat Abdelkarim Chekatt, un şofer care face livrări pensionar, de naţionalitate franco-algeriană.

El a recunoscut că fiul său adera la idei ale grupării Statul Islamic (SI), al cărui organ de propagandă l-a prezentat pe Internet pe Cherif Chekatt ca pe unul dintre ”soldaţii” săi.

”El (spunea), de exemplu, «Daech luptă pentru cauza drepată, toate astea». Eu i-am spus «ascultă, lasă Daech baltă, nu asculta ce spun ei. Tu nu vezi atrocităţile pe care le comit, decapitări, ard oamenii de vii?»”, a declarat el, referindu-se la fiul său.

”El spunea că nu ei (jihadiştii SI), ci alţii fac asta”, a mai spus bărbatul.

”Am fost şocată pentru totată lumea”, a declarat, la rândul său, mama atacatorului, de asemenea intervievată la France 2 după ce a fost eliberată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.