Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că predarea limbii ruse ar trebui să devină din nou obligatorie în şcolile din ţara sa şi ca documentele elaborate de autorităţile statului să fie în două limbi, relatează Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca această lege să lucreze trebuie ca în instituţiile de stat să se vorbească în două limbi străine. Nu e vorba doar de Preşedinţie, dar de un şir de instituţii. În Parlament aproximativ toate proiectele de lege sunt în limba moldovenească şi rusă”, a spus Dodon într-un interviu acordat postului rus de televiziune Rossia24.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Eu consider că trebuie să reintroducem studierea peste 90% din cetăţeni, vorbesc limba rusă, de la cei mici, la cei maturi. Şi eu consider că este un lucru pozitiv că cunosc limba rusă, faţă de vecinii noştri este un lucru important, din punct de vedere cultural, politic şi economic”, a adăugat el. 

La scurt timp după învestirea în funcţie, preşedintele pro-rus a schimbat limba română în „limba moldovenească" pe site-ul Preşedinţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.