Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a inspectat luni poligonul Bulboaca şi a declarat că la bază nu are loc nicio acţiune militară a forţelor armate străine, ci numai operaţiuni de reparare a cazarmei, relatează UNIMEDIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Am avut posibilitatea astăzi (luni – n.r.) să inspectez toate lucrările care au loc pe poligonul de la Bulboaca. Vreau să vă informez că am constatat că activităţile pe poligon se desfăşoară în regim normal. Are loc reparaţia unor cazărmi pentru soldaţi şi a infrastructurii de pe poligon. Nu am depistat careva lucrări de ordin militar dubioase, care ar putea duce la destabilizarea situaţiei din zona de securitate sau implicarea unor forţe armate din afara ţării, aşa cum a fost speculat în presă pe parcursul ultimelor zile”, a declarat preşedintele Igor Dodon.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe pagina sa de Facebook că militarii SUA antrenează pe poligonul de la Bulboaca trupe de comando cu moldoveni şi se pregătesc de un eventual conflict armat în regiunea transnistreană.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova modernizează infrastructura bazei militare de la Bulboaca pentru a instrui militarii care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

Dodon a anunţat săptămâna trecută va merge să „inspecteze” baza militară de la Bulboaca, după ce joi a fost acolo ambasadorul SUA, James Pettit.

Şeful statului a amintit vineri, pe Facebook, că în ultimul timp se poartă multe discuţii despre poligonul militar, despre implicarea americanilor şi finanţările care vin din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.