Documentele clasificate confidenţiale aparţinând Ministerului britanic al Apărării găsite în spatele unei staţii de autobuz au fost pierdute din ”greşeală” de către un membru al personalului, care a semnalat incidentul, anunţă secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea Jeremy Quin, după ce dezvăluirea acestui incident a condus la deschiderea unei anchete de către minister, al cărei rezultat este aşteptat ”rapid”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, interpelat luni în Parlament, a declarat că documentele au fost găsite de către ”un membru al publicului” lângă o staţie de autobuz, în Kent, în sud-estul Angliei, care le-a predat BBC.

BBC a restituit documentele Ministerului britanic al Apărării.

”Persoana respectivă s-a semnalat ea însăşi, după ce şi-a dat seama că a pierdut documentele”, a precizat Jeremy Quin, adăugând că accesul acesteia la documente sensibile a fost ”suspendată”, în urma a ceea ce ”pare a fi o greşeală”.

Jeremy Quin a anunţat că nu deţine vreun element care să sugereze că ”securitatea personalului nostru a fost compromisă” şi că Statele Unite au fost informate cu privire la acest incident.

Potrivit BBC, aceste documente clasificate - aproximativ 50 de pagini, constrând în corespondenţă şi prezentări în PowerPoint, au fost găsite marţi dimineaţa în spatele unei staţiide autobuz, în Kent, într-o baltă.

Unele dintre aceste documente evocă o posibilă prezenţă militară britanică în Afganistan după retragerea forţelor străine.

Alte documente privesc o posibilă reacţie a Rusiei faţă de traversareala Marea Neagră, miercuri, a distrugătorului aparţinând Marinei Regale britanice (Royal Navy), HMS Defender, în largul Crimeei, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Armata rusă a anunţatcă a tras focuri de avertisment împotriva distrugătorului britanic.

Londra a dezminţit acest anunţ şi a evocat ”exerciţii de tir” ruseşti şi o ”trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene” a HMS Defender.

Potrivit documentelor pierdute, un eventual răspuns al Londrei faţă de un răspuns agresiv al Moscovei la această traversare a fost luat în calcul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.