„Ucraina a respins acuzaţiile potrivit cărora una dintre rachetele sale ar fi aterizat în Polonia. Ministrul de externe Dmitro Kuleba spune că aceasta este o „teorie a conspiraţiei”, parte a „propagandei ruseşti”, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rusia promovează acum o teorie a conspiraţiei conform căreia ar fi fost o rachetă a apărării aeriene ucrainene care a căzut pe teritoriul Poloniei. Ceea ce nu este adevărat. Nimeni nu ar trebui să creadă propaganda rusă sau să îi amplifice mesajele”, a scris pe Twitter ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Denis Puşilin - liderul prorus din regiunea ocupată Doneţk din estul Ucrainei - declarase anterior că informaţiile potrivit cărora o rachetă rusă ar fi căzut în Polonia reprezintă o „provocare” din partea Ucrainei şi o încercare de „a atrage forţe suplimentare în conflict”,

Până acum, Polonia a declarat că o „rachetă de fabricaţie rusească” a provocat moartea a doi oameni într-un sat de la graniţa cu Ucraina, dar a evitat să arate cu degetul către vreuna dintre părţile implicate în conflict, spunând că o anchetă este în curs şi va beneficia inclusiv de ajutorul experţilor americani.

Ambele părţi implicate în război au folosit muniţie de fabricaţie rusească, precizează BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.