Rusia cere Ucrainei să înceteze acţiunile militare, să modifice constituţia pentru a consacra neutralitatea, să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi să recunoască republicile separatiste Doneţk şi Lugansk ca teritorii independente, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peskov a declarat pentru Reuters că Rusia a transmis Ucrainei că este dispusă să-şi oprească acţiunea militară ” într-o clipă” dacă Kievul îndeplineşte condiţiile stabilite.

Aceasta fost cea mai explicită declaraţie a Rusiei de până acum în ceea ce priveşte condiţiile pe care vrea să le impună Ucrainei pentru a opri aşa-numita ”operaţiune militară specială” în Ucraina.

Peskov a mai precizat că Ucraina cunoaşte condiţiile ”şi i s-a spus că toate acţiunile pot fi oprite într-o clipă.”

În ceea ce priveşte neutralitatea, el a spus: ”Ar trebui să facă amendamente la constituţie conform cărora Ucraina ar respinge orice obiectiv de a adera la orice bloc. Acest lucru este posibil doar prin modificarea constituţiei (...) Am mai vorbit despre cum ar trebui să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa republicilor Doneţk şi Lugansk. Şi asta este tot. Se va opri într-o clipă”, a mai subliniat oficialul rus.


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat că Rusia nu încearcă să impună alte pretenţii teritoriale asupra Ucrainei.

”Oprim, într-adevăr, demilitarizarea Ucrainei. O vom termina. Însă esenţial este ca Ucraina să înceteze acţiunea militară. Ar trebui să-şi oprească acţiunea militară şi atunci nimeni nu va trage”, a continuat el.

Solicitările Rusiei au venit în contextul celei de-a treia runde de negocieri dintre delegaţiile ucraineano-ruse, stabilite să aibă loc luni.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.