Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează la fotoliul de la Casa Albă în noiembrie, a fost întrerupt în timpul unui discurs pe care l-a susţinut la Indianola, în Iowa, în weekend, cu o zi înainte de alegerile primare republicane din acest stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce le vorbea susţinătorilor săi, favoritul la învestitura republicană a fost întrerupt de către o femeie care purta o haină neagră, potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare.

”Ai luat milioane...”, a început să spună această activistă, acoperit rapid de urletele susţinătorilor lui Trump.

Această acţiune a fost revendicată de către asociaţia ecologistă Sunrise Movement, care a postat altă înregistrare video în care apare tânăra.

”Ai luat milioane, milioane de dolari de la miliardari care au făcut avere din gaze (naturale) şi petrol”, strigă femeia în această înregistrare.

Ea a fost scoasă din sală, câteva momente după aceea.

CLIMATOSCEPTIC

În jurul femeii, alţi activişti agitau pancarte cu mesajul ”Trump, criminal climatic”.

Miliardarul nu a fost tulburat deloc de această întrerupere şi a apostrofat-o pe tânăra activistă.

”Mulţumesc, draga mea, întoarce-te acasă la mama ta, mama ta te aşteaptă”, i-a spus el.

Donald Trump este celebru prin poziţia sa climatosceptică.

El contestă un consens ştiinţific cu privire la încălzirea globală şi spune că vrea să relanseze forajul de hidrocarburi la scară mare pe întregul teritoriu al Americii în cazul în care este ales în noiembrie.

Una dintre primele sale decizii după ce a ajuns la Casa Albă, în 2017, a fost să scoată statele unite în mod zgomotos din Acordul de la Paris din 2015 de luptă împotriva modificărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.