Phenianul a denunţat duminică discursul despre Statrea naţiunii, în care Donald Trump a acuzat Coreea de Nord de "dictatură crudă", drept "strigăt de teroare" al unui preşedinte american impresionat de puterea sa, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un an, preşedintele american şi conducătorul nord-coreean Kim Jong-un au schimbat reciproc insulte şi ameninţări apocaliptice. 

"Niciun regim nu şi-a oprimat propriii cetăţeni" atât de "brutal precum dictatura crudă din Coreea de Nord", a declarat Trump miercuri în faţa Congresului. "Periculoasa înarmare cu rachete nucleare de Coreea de Nord ar putea foarte curând să ameninţe teritoriul nostru. Ducem o campanie de presiune maximă pentru a evita ceea ce ar putea săs e întâmple", a lansat Trump.

Coreea de Nord şi-a proclamat în noiembrie statutul de putere nucleară după ce a testat rachete balistice capabile să ajungă pe teritoriul continentului american.  

Discursul şefului de la Casa Albă constituie "un cumul de aroganţă şi autosuficienţă", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene într-un comunicat publicat de agenţia oficială KCNA. 

"Trump a invocat de asemenea "presiuni maxime" împotriva ţării noastre, defăimând grav sistemul nostru social care are în prim-plan poporul". "Dar nu este vorba decât de strigăte de teroare în faţa puterii Coreii de Nord, care a realizat marele său obiectiv istoric, să devină putere nucleară", se arată în comunicat. 

În sprijinul spuselor sale, Trump i-a invitat în Congres pe părinţii studentului Otto Warmbier, reţinut de Coreea de Nord şi care a murit în iunie după ce a fost repatriat în comă. El l-a salutat şi pe Ji Seong-ho, un nord-coreean care a dezertat pierzându-şi mâna şi un picior şi care este astăzi refugiat la Seul. 

"Dacă Trump nu scapă de aceste vederi anacronice şi dogmatice, aceasta va duce la înăsprirea ameninţărilor pentru viitorul şi securitatea Statelor Unite", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.