Ministerul rus al Ştiinţelor şi Învăţământului Superior l-a concediat pe directorul unui prestigios institut de genetică, după ce acesta a provocat un scandal susţinând că oamenii trăiau în trecut timp de secole şi că viaţa oamenilor moderni este mai scurtă din cauza păcatelor strămoşilor acestora, potrivit agenţiei RIA Novosti, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RIA Novosti nu prezintă motivul concedierii lui Aleksandr Kudriavţev. însă Biserica Ortodoxă rusă a denunţat o dicriminare religioasă.

Aleksandr Kudriavţev, care a condus Institutul de Genetică Generală al Academiei ruse de Ştiinţe, a făcut o prezentare, la o conferinţă, în 2023, în care susţinea că oamenii au trăit şi timp de până la 900 de ani înainte de potopul biblic şi că ”păcatele originare, ancestrale şi personale” au cauzat boli genetice care au scurtat perioada vieţii.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

El susţinea de asemenea că copii ”până la a şaptea generaţie sunt responsabili de păcatele părinţilor lor”, potrivit site-ului rus Meduza.

Şeful Comisiei însărcinate cu probleme legate de familie din cadrul Bisericii Ortodoxe ruse, Fiodor Lukianov, declară RIA Novosti că această concediere a lui Kudriavţev ”din cauza convingerilor sale religioase şi declaraţiilor sale conforme cu aceste convingeri încalcă etica comunităţii ştiinţifice”.

”Am trăit deja în epoca sovietică, în care genetica a fost mult timp considerată o pseudoştiinţă”, declară Lukianov.

Uniunea Sovietică a lui Iosif Stalin a suprimat genetica genetică în favoarea teoriilor lui Trofim Lîsenko, potrivit cărora trăsăturile dobândite pot fi moştenite de către progenitură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.