Rusia ”trăieşte acum un moment cu adevărat istoric”, a declarat Serghei Narîşkin, directorul Serviciului de al Informaţii Externe al Rusiei (SVR), în cadrul unii eveniment la Moscova, citat de BBC. Oficialul rus a afirmat că în zilele următoare se va decide ”soarta Rusiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a spus Narîşkin.

Discursul şefului de spionaj s-a concentrat pe importanţa suveranităţii, argumentând că ”suveranitatea este o garanţie a bunăstării şi demnităţii cetăţenilor noştri, acesta este viitorul copiilor noştri”.

”Din asemenea chestiuni, Rusia nu s-a retras niciodată şi nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia”, a subliniat oficialul rus.

Înainte de invadarea Ucrainei, Narîşkin a fost pus în încurcătură de preşedintele rus în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate transmisă de televiziunea de stat. Fostul ofiţer KGB părut că se eschivează atunci când a fost invitat să-şi exprime sprijinul pentru recunoaşterea regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.