Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie, cerând ţărilor să investească în sănătatea publică, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat luni că sănătatea populaţiei este "fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice". 

Fără sisteme de sănătate puternice, ţările nu vor putea răspunde efectiv la focarele de boli infecţioase, a spus Ghebreyesus. 

"Aceasta nu va fi ultima pandemiei", a precizat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţă la Geneva. "Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită - mult mai pregătită decât a fost acum". 

Mai mult de 27 de milioane de oameni au fost înregistraţi ca infectaţi de coronavirus la nivel global şi aproape 900.000 au murit, potrivit Universităţii Johns Hopkins. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.