Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus vrea să candideze la al doilea mandat de cinci ani la conducerea agenţiei ONU, potrivit site-ului Stat News, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru etiopian al Sănătăţii şi de Externe încarnează eforturile OMS în lupta împotriva pandemiei covid-19, de la apariţia noului coronavirus SARS-CoV-2 în oraşul chinez Wuhan, la sfârşitul lui 2019.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a devenit în 2017 primul african la conducerea OMS.

El a făcut din accesul tuturor la îngrijiri de sănătate una dintre priorităţile mandatului său.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze cu privire la eventuali candidaţi la conducerea OMS.

Cele 194 de state membre OMS urmează să propună candidaturi până în septembrie în vederea alegerilor prevăzute anul viitor.

Susţinearea ţărilor africane ar putea fi crucială în vederea unei realegeri a lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, declară diplomaţi pentru Reuters, care apreciază că acesta nu se poate baza pe susţinerea Etiopiei, care-l acuză de faptul că a luat partea rebelilor în conflictul din Tigre, în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.