Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus cere o nouă anchetă, a unor experţi specializaţi, cu privire la ipoteza unei ”scăpări” a virusului SARS-CoV-2, care care a cauzat pandemia covid-19, dintr-un laborator din China şi critică lipsa uni acces la ”date brute” al experţilor internaţionali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida faptului că experţi care au anchetat în ianuarie, în China, la Wuhan, cu privire la originea noului coronavirus consideră că ipoteza unei ”scăpări” a virusului dintr-un laborator este puţin probabilă, ”acest lucru impune să se ancheteze cu mai mult înainte, probabil de către noi misiuni şi noi experţăi specializaţi pe care sunt pregitit să-i desfăşor”, a dat asigurări marţi Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un briefing, în care a informat marţi statele membre OMS cu privire la raport, înainte de publicarea oficială a acestuia.

Experţi internaţionali trimişi în China să ancheteze cu privire la originea pandemiei covid-19 şi-au prezentat marţi concluziile în detaliu.

Ei privilegaiază, în acest stadiu, o transmitere a noului coronavirus de la un animal la om printr-un animal intermediar, pe care nu l-au putut identifica deocamdată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.