Directorul general al Apple, Tim Cook, şi Rupert Murdoch, s-au numărat printre invitaţi la primul dineu de stat organizat de preşedintele american Donald Trump, cu Franţa, marţi seară, la Casa Albă, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tim Cook a ajuns la dineu însoţit de vicepreşedinta Apple, Lisa Jackson, care a ocupat funcţia de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului în administraţia Obama.

Mogulul media Rupert Murdoch a fost însoţit de soţia lui, Jerry Hall.

Jucătorul de curling John Shuster şi jucătoarea de hochei Meghan Duggan, campioni la Jocurile Olimpice, au fost prezenţi un timp la eveniment, purtându-şi medaliile de aur.

Ajungând la eveniment, liderului majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a vorbit despre „relaţia foarte puternică” dintre SUA şi Franţa.

Între invitaţi s-au numărat şi guvernatorul John Bel Edwards (Louisiana), fostul secretar de stat Henry Kissinger, Ronna Romney McDaniel, preşedinta Comitetului Republican Naţional, John Roberts, şeful Curţii Supreme a SUA, miliardarul billionaire David Rubinstein, Gérard Araud, ambasadorul Franţei în Statele Unite ale Americii, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi soţia lui, Louise Linton, precum şi alţi oficiali ai administraţiei. Ivanka Trump şi Jared Kushner s-au prezentat la eveniment împreună.

Trump şi soţia sa, Melania Trump, au întâmpinat cuplul Macron la uşa Casei Albe, când aceştia au sosit de la Blair House, aflată în apropiere. Prima doamnă a SUA a purtat o rochie Chanel Haute Couture, pictată manual cu argint şi brodată cu cristale. Ea l-a ţinut de mână pe preşedintele american când au intrat în Casa Albă.

Evenimentul a fost organizat în sala de dineuri a Casei Albe, cu o capacitate de 100 – 150 de locuri. Din meniu au făcut parte feluri de mâncare americane, cu influenţe franceze.

Aceasta este cea de-a 14-a oară când Casa Albă a găzduit Franţa la un dineu de stat, potrivit White House Historical Association.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.