Directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns s-a întâlnit cu premierul israelian Naftali Bennett la Tel Aviv şi au discutat despre Iran, anunţă Guvernul israelian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tensiuni au crescut puternic în Orientul Mijlociu, în urma unui atac cu drone vizând petrolierul MT Mercer Street în largul Omanului, la 29 iulie, soldat cu moartea unuiromân şi unui britanc, un atac pe care Israelul, Statele Unite şi Regatul Unit îl atribuie Teheranului.

Iranul dezminte orice implicare în acest atac.

Naftali Bennett a discutat cu William Burns despre ”situaţia din Orientul Mijlociu şi a pus accentul asupra Iranului şi asupra unei posibile extinderi şi  aprofundări a cooperării regionale” în cadrul acestei întâlniri, la Tel Aviv, anunţă într-un comunicat cabinetul lui Bennett.

William Burns s-a întâlnit marţi cu noul director al servicilor israelienede spionaj, Mossad, David Barnea, cu care a discutat despre programul nuclear iranian ”şi alte provocări regionale”.

Burns, care a preluat conducerea CIA în martie, urmează să se întâlnească cu oficiali palestinieni, inclusiv cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, la Ramallah, în Cisiordania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.