Şansele de a se ajunge sâmbătă la un acord cu privire la pachetul de relansare economică, la reuniunea Consiliului European, sunt foarte mici, susţine un diplomat dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt şanse foarte mici să se ajungă la un acord în această seară. Foarte mici”, a afirmat diplomatul.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a afirmat că “lucrurile merg în direcţia bună”. El a precizat că discuţiile sunt ”dificile, conform aşteptărilor”.

Şefii de stat şi de guverne din Uniunea Europeană se află de vineri la Bruxelles, la o reuniune a Consiliului European, prima întâlnire fizică de la impunerea măsurilor de izolare din cauza pandemiei. 

Planul de 1.820 de miliarde de euro propus cuprinde 750 de miliarde de euro - iniţiativa de relansare - şi un buget nucleu (Cadrul Financiar Multianual) de 1.074 de miliarde.

Vineri seară, negocierile au fost blocate de Olanda, care a respins o propunere de compromis, insistând că toate ţările membre UE trebuie să aprobe unanim acordarea oricăror fonduri de recuperare.

Discuţiile s-au reluat sâmbătă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.