Un condamnat la moarte în statul american Arizona are două săptămâni să decidă dacă va fi executat prin gazare sau cu injecţie letală, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frank Atwood, în vârstă de 66 de ani, va fi executat la 8 iunie. El a fost condamnat la moarte pentru că a ucis o fetiţă de 8 ani, Vicki Lynne Hoskinson, în 1984. Bărbatul a spus tot timpul că este nevinovat.

El va trebui să aleagă până la 19 mai metoda prin care va fi executat: fie injecţie letală, fie acid cianhidric, gaz extrem de toxic folosit în special de nazişti în perioada Holocaustului.

Avocaţii lui Atwood se străduiesc să îl convingă pe bărbat să nu aleagă acidul cianhidric. Ei au subliniat faptul că ultimele dăţi când statul Arizona a folosit un astfel de gaz la execuţii a fost în anii 1990, iar atunci cei doi condamnaţi executaţi au murit în chinuri, în unul dintre cazuri durând 18 minute până când condamnatul a murit.

“Acidul cianhidric este ceva foarte rău, aşa cum crede toată lumea că este. Naziştii au avut un motiv ca să-l folosească: este un mod oribil de a muri”, a afirmat Joseph Perkovich, avocat care îl reprezintă pe Atwood.

Arizona este singurul stat care are o cameră de gazare funcţională, deşi şi alte state au prevăzută în protocolul cu privire la execuţii şi varianta gazului letal.

Mama lui Frank Atwood, Alice, care nu mai este în viaţă, provine dintr-o familie de evrei din Viena. Ea a fugit din Austria în 1939.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.