Fostul poliţist Derek Chauvin a anunţat joi că refuză să fie audiat în cadrul procesului împotriva sa, în care este judecat de uciderea afroamericanului George Floyd, la Minneapolis, anul trecut la sfârşitul lui mai, şi a invocat al Cincilea Amendament al Constituţiei americane, care îi dă dreptul să nu depună o mărturie prin care să se autoincrimineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Invoc azi (joi) dreptul meu la (protecţia celui de-)al Cincilea Amendament” al Constituţiei, a declarat el, referindu-se la dreptul oricărui acuzat din Statele Unite de a nu depune o mărturie susceptibilă să-l incrimineze.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat de faptul că l-a omorât pe George Floyd la 25 mai 2020, pe gâtul căruia şi-a ţinut genunchiul timp de aproape nouă minute în timpul unei arestări, o dramă care a provocat o mişcare antirasistă istorică în Statele Unite şi în lume.

El a pledat nevinovat, iar avocatul său susţine că George Floyd, suspectat că a folosit o bacnotă falsă de 20 de dolari, a murit din cauza unei overdoze şi unor probleme cardiace în timp ce poliţişti încercau să-l facă să se supună..

Procesul se judecă de trei săptămâni, iar apărarea îşi încheie joi audierea martorilor.

Juriul urmează să se retragă pentru a delibera, după ce audiază, luni, rechizitoriul şi pledoariile.

Verdictul juraţilor în acest proces fără precedent este aşteptat către sfârşitul lui aprilie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.