Fostul poliţist Derek Chauvin a anunţat joi că refuză să fie audiat în cadrul procesului împotriva sa, în care este judecat de uciderea afroamericanului George Floyd, la Minneapolis, anul trecut la sfârşitul lui mai, şi a invocat al Cincilea Amendament al Constituţiei americane, care îi dă dreptul să nu depună o mărturie prin care să se autoincrimineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Invoc azi (joi) dreptul meu la (protecţia celui de-)al Cincilea Amendament” al Constituţiei, a declarat el, referindu-se la dreptul oricărui acuzat din Statele Unite de a nu depune o mărturie susceptibilă să-l incrimineze.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat de faptul că l-a omorât pe George Floyd la 25 mai 2020, pe gâtul căruia şi-a ţinut genunchiul timp de aproape nouă minute în timpul unei arestări, o dramă care a provocat o mişcare antirasistă istorică în Statele Unite şi în lume.

El a pledat nevinovat, iar avocatul său susţine că George Floyd, suspectat că a folosit o bacnotă falsă de 20 de dolari, a murit din cauza unei overdoze şi unor probleme cardiace în timp ce poliţişti încercau să-l facă să se supună..

Procesul se judecă de trei săptămâni, iar apărarea îşi încheie joi audierea martorilor.

Juriul urmează să se retragă pentru a delibera, după ce audiază, luni, rechizitoriul şi pledoariile.

Verdictul juraţilor în acest proces fără precedent este aşteptat către sfârşitul lui aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.