Deputaţii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede confiscarea banilor şi bunurilor oricărei persoane găsită vinovată de difuzare de ”informaţii false” despre armată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea absolută” a ruşilor ”susţine necesitatea pedepsirii trădătorilor” care murdăresc imaginea ”ţării noastre, a militarilor şi ofiţerilor ei” care luptă în Ucraina, apreciază preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viacelslav Volodin.

Proiectul de lege a fost adoptat şi în a doua şi a atreia lectură.

Adoptarea definitivă a acestei legi a fost validată cu 377 de voturi - fără vreun vot ”împotrivă” sau abţineri.

Textul a fost trimis Consiliului Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus şi urmează să fie promulgat de către preşedintele rus Vladimir Putin

Acest document este o nouă ilustrare a măsurilor dure luate cu scopul reprimării criticilor la adresa Kremlinului, după aproape doi ani de la lansarea ofensivei în Ucraina.

În realitate, legea nu prevede confiscarea a absolut tuturor bunurilor unei persoane condamnate, ci confiscarea banilor şi fondurilor ”utilizate” în finanţarea unor activităţi ”criminale” - prevederi care rămân foarte vagi.

Legea prevede, de asemenea, autorizarea justiţiei să retragă toate distincţiile onorifice de stat ale persoanelor condamnate cu privire la ”informaţii false”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.