Un depozit de muniţie a fost atins într-un atac cu drone în Crimeea, anunţă luni guvernatorul Serghei Aksionov, instalat de Moscova în peninsula ucraineană anexată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În spaţiul aerian al Crimeei, 11 drone inamice au fost doborâte de către forţe ale apărării aeriene şi neutralizate”, anunţă într-o postare pe Telegram Serghei Aksionov.

Un ”depozit de muniţie” a fost atins în districtul Djankoi, precizează el.

Fragmente ale unei drone au avariat o casă, anunţă reprezentul ocupaţiei ruse.

Pe de altă parte, Rusia a anunţat luni că a ”neutralizat” două drone ucrainene la Moscova, în noaptea de duminică spre luni, dintre care una a căzut în apropierea sediului Ministerului rus al Apărării, care a anunţat că a dejucat un ”act terorist” al Kievului în capitala Rusiei.

”În dimineaţa de 24 iulie, o tentativă a regimului de la Kiev de a comite un act terorist cu două drone asupra unor obiecte (situate) pe teritoriul oraşului Moscova a fost oprită”, a anunţat ministerul.

”Două drone ucrainene au fost neutralizate şi s-au zdrobit. Nu există victime”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Acest dublu atac are loc după ce Kievul a ameninţat cu ”represalii” faţă de atacuri ruse la Odesa, în sudul Ucrainei, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, una dintre drone a căzut pe o axă importantă în capitala rusă, Komsomolski Prospekt, în apropierea sediului Ministerului rus al Apărării.

”Fragmente” de dronă au fost găsite pe această cale, potrivit Tass.

Jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului au văzut un acoperiş avariat al unei clădiri.

Poliţia a izolat zona respectivă.

Mai multe vehicule apaţinând forţelor de ordine şi vehicule de pompieri, dar şi ambulanţe au fost filmate de către AFP.

Însă un agent i-a cerut unui jurnalist AFP să nu mai filmeze.

Altă dronă a lovit un centru de afaceri de pe strada Lihaceva, în apropierea unuia dintre principalele bulevarde de la periferia Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.