Deplasarea recentă a unor trupe şi material militar în apropiere de frontiera cu Ucraina vizează să asigre securitatea Rusiei şi nu constituie o ameninţare, dă asigurări Kremlinul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Statului Major al armatei ucrainene, Ruslan Homceak, a acuzat în Parlamnetul ucrainean, marţi, Moscova de comasarea unor trupe într-o regiune de la frontiera ucraineano-rusă.

El a acuzat totodată separatiştii proruşi din estul Ucrainei de încălcarea sistematică a armistiţiului cu Kievul.

Armata rusă îşi deplasează trupele aşa cum consideră ea, i-a replicat joi, într-o teleconferinţă de presă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba anunţă că a discutat cu Orgaizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) despre o ”agravare sistematică”, de către Rusia, a situaţiei în domeniul securităţii în estul Ucrainei şi în Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.