Departamentul de Stat al SUA a confimat moartea unui alt cetăţean american în războiul din Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem confirma moartea unui cetăţean al SUA în Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând: ”Din respect pentru intimitatea familiei, nu facem alte comentarii în acest moment”.

Departamentul de Stat nu a făcut public numele cetăţeanului american sau vreun detaliu despre circumstanţele morţii sale.

Acesta este cel puţin al treilea cetăţean american care moare în timpul invaziei. Stephen Zabierslki a fost ucis în luna mai şi puşcaşul marin veteren Willy Cancel în aprilie.

Între timp, doi voluntari americani care luptau de partea Ucrainei au fost reţinuţi de separatiştii sprijiniţi de ruşi de Doneţk. Cetăţenii americani Alexander John-Robert Drueke, de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, şi Andy Tai Ngoc Huynh, de 27 de ani, din Hartselle, Alabama, luptau alături de forţele ucrainene la nord de Harkov când au fost capturaţi.

CNN a relatat că un al treilea veteran din Marina americană, Grady Kurpasi, era dispărut în misiune. Soţia sa şi prietenii apropiaţi au vorbit ultima dată cu el în aprilie. El a ales să devină voluntar de partea ucrainenilor, dar iniţial nu şi-a imaginat că va lupta pe linia frontului, a declarat un prieten de familie opentru CNN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.