Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o investigaţie penală pentru a cerceta dacă fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, John Bolton, a gestionat incorect informaţii clasificate atunci când a publicat o carte despre perioada în care a lucrat la Casa Albă, a relatat marţi publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters nu a putut să verifice imediat acurateţea informaţiei. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a refuzat să comenteze, ca şi editura cărţii, Simon & Schuster.

Potrivit Wall Street Journal, procurorii federali au trimis luni citaţii firmei Javelin, care este agentul literar al lui Bolton, şi către Simon & Schuster, care a publicat cartea “The Room Where It Happened: A White House Memoir.”

Citaţiile solicită toate comunicaţiile acestora care au avut loc cu Bolton, potrivit unor surse citate de publicaţie. WSJ a mai afirmat că Bolton nu a primit o citaţie.

Un purtător de cuvânt al Javelin şi avocatul lui Bolton nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Administraţia Trump a încercat anterior să obţină un ordin judecătoresc pentru a  împiedica publicarea cărţii, care este extrem de critică la adresa preşedintelui.

Atunci când a solicitat interzicerea publicării cărţii, Departamentul de Justiţie a argumentat că acesta conţine informaţii clasificate care ar putea pune în pericol securitatea naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.