Senatoarea de New York Kirsten Gillibrand a anunţat miercuri că renunţă la cursa pentru alegerile primare, după ce săptămâna trecută nu a reuşit să se califice pentru a treia rundă de dezbateri de luna aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gillibrand a anunţat, printr-o înregistrare video publicată pe Twitter, că îşi încheie campania.

„Ştiu că nu este rezultatul pe care îl voiam”, a spus democrata. „Dar este important să ştii când nu este momentul tău şi să ştii cum îţi poţi sluji mai bine comunitatea şi ţara. Cred că cel mai bine pot sluji sprijinind unirea noastră pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2020”.

Fosta candidată, care aborda teme ca familia în campania ei, este prima femeie care renunţă la cursă. În urma ei au rămas 20 de candidaţi.

 

Gillibrand a declarat pentru New York Times că va sprijini candidatul nominalizat. „Voi face orice e necesar pentru a-l învinge pe Trump”.

 

În prezent, 10 senatori s-au calificat pentru a treia rundă de dezbateri, între ei aflându-se Kamala Harris, Elizabeth Warren, Cory Booker şi Beto O’Rourke.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.