O glumă făcută de o profesoară de geografie de la o universitate din Canada, Lisa Kadonaga, care a ascuns o fotografie cu purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, într-un tufiş, a devenit un adevărat fenomen pe internet, relatează cbc.ca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washington Post a scris că, după ce preşedintele Donald Trump l-a concediat pe directorul FBI James Comey, Spicer s-a ascuns „în întuneric, în tufişuri” pentru a evita presa. Ulterior, WP a rectificat informaţia, precizând că Spicer stătea „printre tufişuri”, înconjurat de echipa sa.

Întâmplarea, ce a făcut deliciul criticilor administraţiei americane şi a actorilor de comedie, care l-au ironizat pe purtătorul de cuvânt, a inspirat-o pe Kadonaga să facă un ornament de grădină mai puţin obişnuit. Ea a decupat o fotografie cu jumătate din capul lui Spicer, a lipit-o pe un băţ şi a pus-o într-un tufiş.

„Prieteni de-ai mei au început să distribuie fotografii cu faţa lui Spicer, în Photoshop, în tufişuri”, a povestit profesoara. „Vecinii mei au un tufiş şi m-am gândit că aş putea face şi eu ceva la fel (...), cu un xerox”, a adăugat ea.

„Am publicat (poza – n.r.) online, pentru a-i face să râdă, ca să binedispun câţiva oameni. Am fost uimită când imaginea cu pregătirea şi instalarea în tufiş a luat avânt”, a spus Kadonaga.

Imaginea a devenit virală pe internet, fiind distribuită de peste 100.000 de ori de joi. De altfel, a fost preluată de publicaţii majore, precum Los Angeles Times, New York Daily News, Time sau CNN.

“Am încercat să aflu de la prietenii mei cum s-a aflat? Toţi au jurat că nu au distribuit-o de mai mult de câteva ori”, a spus ea.

Oamenii au început să îi ceară profesoarei fotografia iniţială cu Spicer, aşa că a creat un cont Dropbox, de unde putea fi descărcată. Au existat, însă, atât de multe cereri, încât site-ul i-a suspendat temporar contul, pentru că nu făcea faţă la trafic.

În ultimele zile, imagini cu poza lui Spicer în tufişuri au apărut în întreaga lume, din Canda, în Statele Unite sau Noua Zeelandă. Cei care nu au avut la dispoziţie tufişuri, au ascuns poza în ghivece sau chiar în buchete. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.