David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat, sâmbătă seară, din cabinetul lui Boris Johnson, scrie presa din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a condus negocierile Marii Britanii privind Acordul de retragere din UE şi Protocolul cu Irlanda de Nord.

Într-o scrisoare adresată lui Johnson, Lord Frost a spus că, deşi „Brexitul este acum sigur”, el are „îngrijorări cu privire la direcţia actuală”. 

The Mail on Sunday, care a anunţat primul informaţia, a precizat că Frost şi-a prezentat demisia în urmă cu o săptămână, parţial în dezacord cu restricţiile Covid.

În scrisoarea sa, Lord Frost a spus că demisia sa va avea „efect imediat” şi a vorbit despre dorinţa lui de a vedea o economie „cu impozite reduse”.

„Sper că vom ajunge cât mai repede posibil acolo unde trebuie să ajungem: la o economie antreprenorială uşor reglementată, cu impozite reduse, la vârful ştiinţei moderne şi al schimbărilor economice”, a spus el.

El a adăugat că măsurile de redeschidere a economiei în iulie „nu s-au dovedit a fi ireversibile”. „Sper să ne întoarcem curând pe drumul cel bun şi să nu fim tentaţi de genul de măsuri coercitive pe care le-am văzut în altă parte”.

Răspunzându-i lui Frost, Johnson a spus că ar trebui să fie „extrem de mândru de serviciul istoric pentru acest guvern şi această ţară”.

Lord Frost a fost implicat recent în negocieri cu UE cu privire la aranjamentele post-Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.