Danezul Peter Madsen, condamnat în apel, în Danemarca, la închisoare pe viaţă cu privire la asasinarea suedezei Kim Wall, la bordul submarinului său, în 2017, a recunoscut pentru prima oară - într-un documentar difuzat miercuri - că a ucis-o pe jurnalistă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest inventator în vârstă de 46 de ani - cunoscut în ţara sa după ce a construit submarine şi rachete -, care nu a mărturisit şi care apăra teza unei morţi accidentale, îşi contesta pedeapsa, însă nu a făcut apel împotriva verdictului care-i stabilea vinovăţia, pronunţat în prima instanţă.

”El vrea să pună capăt definitiv (acestui caz) şi speră la o normalizare a condiţiilor detenţiei sale”, a anunţat avocatul său.

La 10 august 2017, Peter Madsen a îmbarcat-o în submarinul său artizanal, în largul Copenhagăi, pe Kim Wall, care plănuia să scrie un reportaj despre aventurile sale. Ea a fost dată dispărută în acea noapte de către partenerul său şi a fost găsită dezmembrată pe mare.

Ministerul Public danez a reţinut violul între capetele de acuzaţie formulate împotriva lui Peter Madsen, însă acesta neagă că a întreţinut relaţii sexuale cu jurnalista.

Potrivit legiştilor, tânăra ”probabil” a murit după ce a fost tăiată la gât sau sufocată şi după ce a fost supusă multor atrocităţi.

Procurorii arată, în raportul lor final din septembrie 2018, că bărbatul a legat-o şi a violat-o pe jurnalistă, după care a asasinat-o, într-o faptă premeditată, pentru că a adus la bord, în prealabil, un ferăstrău, şurubelniţe şi corzi pe care le-a folosit pentru a o ataca pe tânără.

”În afară de 10 august 2017, nu am făcut nimic nimănui”, a declarat Peter Madsen.

Această mărturisire nu ridică misterul care învăluie circumstanţele morţii lui Kim Wall.

Acest serial documentar - intitulat ”Înregistrări secrete cu Peter Madsen” -, al căruii prim episod a fost difuzat, are la bază peste 20 de ore de convorbiri la telefon între un jurnalist şi asasin, pe care le-a înregistrat fără acordul acestuia.

Asasinul şi-a dat ulterior acordul cu privire la folosirea înregistrărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.