Un cutremur de magnitudinea 5,9 a avut loc joi în largul Japoniei, iar alt cutremur, de magnitudinea 5,5, a avut loc, câteva ore mai târziu, în largul Noii Zeelande, potrivit institutului american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul seismului din largul Japoniei a fost localizat la o adâncime de 25 de kilometri, la aproximativ 40 de kilometri distanţă de prefectura Chiba, la est de Tokyo, însă nu a declanşat o alertă de tsuami.

Agenţia meteorologică japoneză a evaluat magnitudinea cutremurului la 6,2, precizând pe site că nu reprezintă ”niciun risc de tsunami”.

Seismul, care a avut loc la ora locală 4.47 (miercuri, 22.47, ora României), a fost resimţit la periferia Tokyo, scrie presa japoneză.

Cutremurul din Noua Zeelandă a avut loc la ora locală 10.20 (1.20, ora României), în largul coastei regiunii izolate Milford Sound, pe Insula de Sud.

Serviciul neozeelandez de seismologie GeoNet a evaluat cutremurul la 5,9, mai puternic decât magnitudinea de 5,5 evaluată de USGS.

Seismul a fost resimţit de populaţie, însă nu a provocat pagube materiale, a anunţat poliţia.

Japonia şi Noua Zeelandă se află pe ”Centura de Foc” a Pacificului, un arc cu o intensă activitate seismică, din Asia de Sud-Est şi până în bazinul Pacificului.

În martie 2011, un cutremur devastator de magnitudiena 9,0, a zguduit arhipelagul nipon, iar un tsunami uriaş a măturat coasta de nord-est a ţării, omorând aproape 16.000 de oameni şi provocând catastrofa de la centrala nucleară Fukushima.

În Noua Zeelandă, un cutremur de magnitudinea 6,3 s-a soldat cu 185 de morţi, în februarie 2011, la Christchurch, pe Insula de Sud. În noiembrie 2016, un seism de magnitudinea 7,8, la Kaikura, pe coastă, mai la nord, a fost al doilea cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în ţară, soldat cu doi morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.