Mai multe case s-au prăbuşit în sudul Japoniei, după ce un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 a afectat joi regiunea, relatează Associated Press, care precizează că nu există, deocamdată, informaţii despre victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul-şef de cabinet Yoshihide Suga a anunţat, într-o conferinţă de presă, că pagubele sunt încă în curs de evaluare.

“S-a auzit o bubuitură, iar întreaga casă s-a mişcat în lateral”, a spus Takahiko Morita, locuitor al oraşului Mashiki, unde a fost localizat epicentrul seismului. “Mobila şi corpurile de bibliotecă au căzut, cărţile s-au împrăştiat pe jos”, a adăugat el.

Potrivit lui Morita, curentul electric nu a fost întrerupt în zonă, dar furnizarea apei a fost sistată.

Keisukei Urata, angajat al administraţiei locale din oraşul Uki, a spus că se îndrepta spre casă când s-a produs seismul, la ora locală 21.26 (15.26 ora României).

El a precizat că a văzut mai multe ziduri prăbuşite.

De asemenea, o parte din plafonul Primăriei din Uki s-a prăbuşit, mai multe geamuri s-au spart, iar câteva dulapuri au căzut.

Kasumi Nakamura, din satul Nishihara, aflat în apropiere de epicentru, a povestit că seismul a început uşor, după care a devenit violent şi a durat circa 30 de secunde. “Documente, dosare, vaze, totul a căzut”, a explicat el.

Niciuna dintre instalaţiile nucleare din ţară nu a fost afectată.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 5,7 şi s-a produs după circa 40 de minute, potrivit Agenţiei japoneze de Meteorologie.

Institutul american de Geofizică, USGS, a estimat că seismul a avut o magnitudine de moment de 6,2 şi s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.