Un cutremur de magnitudinea 7 a avut loc joi, în larg, la sud de Filipine, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să se lanseze vreo alertă de tsunami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 95 de kilometri adâncime şi la aproximativ 310 kilometri sud-est de Davao, un oraş situat pe Insula Mindanao.

Locuitori din Jose Abad Santos, o localitate situată pe această insulă, au rămas fără curent timp de 15 minute, a declarat pentru AFP şeful poliţiei, căpitanul Glabynarry Murillo.

”Am văzut multe persoane ieşind în fugă afară” din casă, la momentul cutremurului, care a avut loc la ora locală 20.23 (14.23, ora României), a adăugat el.

”Noi am ieşit imediat afară, pentru că postul nostru de poliţie este o clădire cu trei niveluri”, a declarat el.

”A fost un cutremur important, deci a fost resimţit puternic. Însă, cum a avut loc la o mare adâncime şi la o distanţă considerabilă de (de Mindanao), nu a avariat infrastructuri”, a anunţat la rândul său, la postul de radio DZBB Renato Solidum, directorul Institutului filipinez de vulcanologie.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea între mai multe plăci tectonice provoacă seisme frecvente şi o importantă activitate vilcanică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.