Un cutremur de magnitudinea 6,6 a avut loc marţi dimineaţa în largul Insulei Java, în Indonezia, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest cutremur putenic a avut loc la peste 500 de kilometri adâncine, precizează USGS, apreciind că exista ”o mică probabilitate să provoace victime sau pagube”.

Seismul a avut loc la aproximativ 100 de kilometri în largul oraşului Batang luni, la ora 22.54 GMT (marţi, 1.54, ora României).

Arhipelagul indonezian se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

În 2018, un cutremur de magnitudinea 7,5 urmat de un tsunami pe Insula Sulawesi a devastat regiunea Palau şi s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Alt cutremur devastator, de magnitudinea 9,1, a avut loc în largul coastelor Sumatrei, în 2004, antrenând un tsunami care a ucis 220.000 de oameni în regiune, inclsuiv aproximativ 170.000 de indonezieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.