Protecţia Civilă neozeelandeză a emis duminică o alertă de tsunami, pe care a ridicat-o ulterior, în urma unui cutremur de magnitudinea 7,4 înregistrat la Oceanul Pacific, în apropiere de Insulele Kermadec, un teritoriu neozeelandez nelocuit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora locală 10.55 (1.55, ora României), la o adâncime de 34 de kilometri, la 928 de kilometri nord-est de oraşul Tauranga de pe Insula de Nord, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

”Curenţi neobişnuit de puternici şi periculoşi şi valuri imprevizibile sunt aşteptate în apropierea ţărmului”, în urma cutremurului, a avertizat Protecţia Civilă.

”Acest lucru înseamnă o ameninţare la adresa activităţilor pe plaje, în porturi, în estuare şi a navigaţiei ambarcaţiunilor mici”, a precizat aceeaşi sursă.

Ulterior, autorităţile au revenit asupra avertismentului şi au anunţat că nu există vreun risc de tsunami în urma seismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.