Un seism cu magnitudinea 7,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în apropiere de coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze (JMA) care a transmis un avertisment de tsunami, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul, resimţit şi în capitala Tokyo, s-a produs la ora 9.09 GMT, la o adâncime de 60 de kilometri sub Oceanul Pacific şi chiar în faţa prefecturii din Miyagi, potrivit JMA.

Institutul de Studii Geologice din Statele Unite (USGS) a evaluat magnitudinea seismului la 7,0.

Nu au fost semnalate pagube la Miyagi şi furnizorii de electricitate evaluează situaţia centralelor nucleare din zonă, potrivit mass-media japoneze. 

Acest cutremur puternic s-a petrecut când Japonia marchează zece ani de la tripla catastrofă din 11 martie 2011 care a devastat nord-estul ţării: un seism cu magnitudine 9.0 a fost urmat de un tsunami gigant şi mortal, care a declanşat accidentul nuclear de la Fukushima.               

Luna trecută, această regiune, Tohoku, din care fac parte şi prefecturile Fukushima şi Miyagi, a fost afectată de un seism submarin cu magnitudine 7,3, care nu a fost urmat de un tsunami. O sută de persoane au fost rănite iar pagubele materiale au fost limitate. 

Situată la intersecţia mai multor plăci mari tectonice, Japonia este aproape zilnic afectată de cutremure. Ţara are norme stricte de construcţie pentru ca toate clădirile să reziste la seisme puternice.     

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.