Curtea Supremă israeliană a respins o contestare a acordului Israelului cu Hamasul privind eliberarea unor ostatici în schimbul eliberării unor deţinuţi palestinieni din închisori israeliene şi un armistiţiu, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Almagor, înfiinţată în 1986 să reprezinte victime ale terorismului, susţine că decizia Guvernului lui Benjamin netanyahu, creşte riscul unor acte grave de terorism la care sunt expuşi toţi cetăţenii şi rezidenţii ţării”.

Ea a cerut Curţii Supreme ”să anuleze decizia Guvernului (şi) să-i ordone să rediscute prevederile acordului cu Hamasul”, potrivit Curţii.

Curtea precizează că a respins cererea în întregime din cauză că acordul privind ostaticii ”este o problemă politică clară în care această curte consideră că implicarea sa nu este necesară”.

Prin această hotărâre, Curtea Supremă elimină orice obiecţie juridică în Israwel faţă de acordul Guvernului lui Benjamin Netanyahu cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.