Curtea Supremă a deschis marţi calea pentru ca Internal Revenue Service să facă publice declaraţiile fiscale ale fostului preşedinte Donald Trump către o comisie a Camerei Reprezentanţilor condusă de democraţi, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia instanţei reprezintă o pierdere majoră pentru Trump, care a încercat ani de zile să protejeze publicarea declaraţiilor sale fiscale şi care se află în prezent sub multiple investigaţii. 

"Cunoşteam puterea cazului nostru, am păstrat cursul, am urmat sfaturile consilierilor şi, în cele din urmă, cazul nostru a fost confirmat de cea mai înaltă instanţă din ţară", a declarat preşedintele Comisiei pentru căi şi mijloace din Camera Reprezentanţilor, Richard Neal, într-o declaraţie în urma deciziei.  

"Încă de la Magna Carta, principiul supravegherii a fost susţinut, iar astăzi nu este diferit. Acest lucru se ridică deasupra politicii, iar comisia va efectua acum supravegherea pe care am căutat-o în ultimii trei ani şi jumătate”, a adăugat el.   

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat marţi seară pentru CNN că departamentul "se va conforma deciziei Curţii de Apel". 

 Nu a fost imediat clar când va primi comisia documentele. 

 Lloyd Doggett, membru al Comisiei pentru căi şi mijloace din Camera Reprezentanţilor, a declarat marţi pentru Erin Burnett de la CNN că speră ca comisia să primească declaraţiile fiscale "până săptămâna viitoare". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.