Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) va decide dacă Marea Britanie poate să anuleze unilateral procesul Brexitului luni 10 decembrie, ora 10:00, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia, care va fi publicată neobişnuit de rapid, vine chiar înaintea unui vot crucial în Parlamentul britanic privind aprobarea acordului pentru Brexit al premierului Theresa May.

Un consilier CEJ a publicat o opinie privind acest caz marţi, el argumentând că Marea Britanie ar putea să oprească procesul Brexitului fără să aibă aprobarea celorlalte membre state. În mod normal, judecătorii urmează aceste opinii.

În cazul respingerii acordului Brexitului la 11 decembrie, legea prevede ca Guvernul să se întoarcă în faţa Parlamentului în termen de 21 de zile, pentru a preciza felul în care intenţionează să procedeze în continuare în procesul Brexitului.

Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat deja de liderii UE. Cei 27 de lideri ai UE au aprobat acordul după mai puţin de o oră de discuţii.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.