Curtea Constituţională din Republica Moldova a confirmat, sâmbătă, rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie şi a validat mandatele de deputat pentru legislatura a X-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe 9 martie 2019, Curtea Constituţională a examinat în şedinţă publică sesizarea din 4 martie 2019 depusă de către Comisia Electorală Centrală şi a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, odată cu validarea mandatelor de deputaţi. Şedinţa Curţii a avut loc cu participarea reprezentanţilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a candidaţilor electorali, care şi-au prezentat poziţiile în faţa Curţii", se arată pe site-ul www.constcourt.md.

Pe de altă parte, judecătorii constituţionali de la Chişinău au respins cererea depusă de către Blocul electoral "ACUM Platforma DA şi PAS" cu privire la anularea rezultatelor alegerilor în cinci circumscripţii electorale, precum şi solicitarea cu privire la repartizarea mandatelor de deputaţi în circumscripţia naţională.

Primul Parlament al Republicii Moldova a funcţionat în perioada anilor 1990-1994, ultimul fiind ales pe 30 noiembrie 2014, în total având 9 legislaturi. 

Rezultatele finale ale alegerilor au fost: Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) - 31,15%, ACUM DA şi PAS - 26,84% şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) - 23,62%, iar Partidul Politic al lui Ilan Shor (PP Şor) - 8,32%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.