O Curte de Apel i-a suspendat dreptul lui Rudy Giuliani de a practica avocatura la New York, din cauza unor declaraţii false pe care le-a făcut cu scopul de a convinge justiţia să anuleze înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comitet disciplinar stabileşte în această hotărâre de suspendare a licenţei de avocat a lui Rudy Giuliani că există ”probe necontestate” potrivit cărora acesta a făcut declaraţii false în tribunale, în faţa publicului şi congresmenilor prin promovarea unor teorii potrivt cărora alegerile prezidenţiale au fost furate prin fraudă.

”Această ţară este sfâşiată de atacuri continue asupra legitimităţii alegerilor din 2020 şi actualului nostru preşedinte Joseph R. Biden”, motivează comitetul.

”Specificul democraţiei noastre sunt alegerile libere şi corecte. Declaraţii false cu scopul de a slăbi încrederea în alegerile noastre şi pierderea încrederii în guvern, în general, care rezultă din ele, dăunează bunei funcţionări a unei societăţi libere”, subliniază comitetul.

Această hotărâre, pronunţată joi, îl împiedică pe Rudy Giuliani să-şi mai prezinte clienţii în calitate de avocat.

AP scrie că le-a cerut atât lui Giuliani, cât şi avocatului său, să comenteze cu privire la hotărâre.

Rudy Giuliani a fost principalul promotor al minciunilor lui Donald Trump după alegerile prezidenţiale din 2020.

El a anunţat, într-o conferinţă de presă la Four Seasons Total Landscaping, lângă Philadelphia, în ziua anunţării victoriei lui Joe Biden în alegeri, că respinge ceea ce cataloga drept o vastă conspiraţie a democraţilor.

Minciunile cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 au contribuit la luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie, de către susţinători ai lui Trump, cu scopul de a opri certificarea victoriei democratului.

Partidul Republican se foloseşte, de atunci, de aceleaşi minciuni, pentru a limita dreptul la vot în întreaga Americă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.